Recept na linecké těsto naleznete v mnoha variantách. Jedna z nich je tato základní na linecké těsto, ze kterého je cukroví opravdu lahodné a dobré. Vyzkoušejte.

Počet porcí: -Obtížnost receptu: nízkáČasová náročnost: - minut

Ingredience Receptu

  • 500 g hladké mouky
  • 250 g másla
  • 100 g cukru moučka
  • 1 vejce
  • Citronová kůra 1 citrónu

Postup přípravy lineckého těsta

Na vypracování lineckého těsta si nachystáme vál, který posypemé moukou. Přidáme mouku, cukr a promícháme na vále. Uděláme na vále důlek v mouce s cukrem, rozklepneme do něj vejce a přidáme na menší kousky nasekané máslo, ideálně trochu odstáté. Opláchneme citrón a kůru z něj ostrouháme na jemném struhadle. Všechny suroviny na vále rukama rychle uhněteme. Z lineckého těsta uděláme hroudu a zabalíme těsto do fólie. Takto připravené linecké těsto uložíme asi na půl hodiny do chladu. Vychlazené linecké těsto rozválíme na pomoučeném válu na placku o tloušťce cca 3 mm. Z lineckého těsta vykrajujeme různé tvary. Vypíchnuté tvary lineckého těsta pokládáme na plech vyložený papírem na pečení a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme 5 – 10 minut.

Poznámka k receptu

K přípravě lineckého těsta není co dodat. Je to opravdu snadné.